Τονοσαλάτα με ρύζι και λαχανικά! *gluten free*

Οι σαλάτες το καλοκαίρι είναι η πιο δροσερή και νόστιμη λύση! Άσε που είναι και light & healthy! Σας έφτιαξα λοιπόν την αγαπημένη μου τονοσαλάτα με ρύζι και λαχανικά.

Υλικά για το ρύζι

200 γρ. ρύζι άγριο
400 ml Ζωμό λαχανικών
αλάτι πιπέρι

Υλικά για την σαλάτα

2 κουτάκια τόνο σε νερό
150 γρ. καλαμπόκι
1 ππεριά πράσινη
3 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο MENOU florina’s της εταιρείας Terra Greca
1 Καρότο τριμμένο
2 αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. άνιθο
2 κ.σ μαγιονέζα Light
1 κ.σ πετιμέζι

Η πολύ απλή διαδικασία μας!

Βράζουμε το ρύζι με το νερό – κατεβάζουμε το μάτι σε χαμηλή ένταση, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε να γίνει. Όταν κρυώσει, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε 1 ωρίτσα στο ψυγείο να δροσίσει.

*** Μαγειρεύει η σεφ Εύα Παρεκεντάκη!

Scroll to Top