Ταλιατέλες χωριάτικες

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 βαζάκι αλειμμα ντομάτα μελιτζάνα MENOU florina’s της εταιρείας Τerra Greca
1 ξερό κρεμμύδι
150 γρ. φέτα
Φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
4  κ.σ. Ελιές ροδέλες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια  κατσαρόλα με  αλατισμένο νερό  βράζουμε τις ταλιατέλες 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει στις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 ml από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει λίγο στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Αφού το αφήσουμε να βράσει 2-3 λεπτά προσθέτουμε ολόκληρο το βαζάκι MENOU florina’s ντομάτα-μελιτζάνα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια, τις ελιές, τη ρίγανη και τις ταλιατέλες. Σκορπίζουμε τη αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

*** Μαγειρεύει η σεφ Εύα Παρεκεντάκη!