Γιουβέτσι θαλασσινών (hot) σε 20′

Καυτό ή όχι αυτό το γιουβετσάκι είναι το απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο!
Μύδια και γαρίδες οι συμπρωταγωνιστές αλλά o μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το καυτερό άλειμμα πιπεριάς MENOU florina’s Terra Greca!

Στην κουζίνα και σε 20 λεπτά τρώμε!

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
12 γαρίδες
20 μύδια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο
1/2 βάζο καυτερό άλειμμα πιπεριάς  MENOU florina’s της εταιρείας Terra Greca
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 σφηνάκια ούζο
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Γραβιέρα

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τα θαλασσινά να βγάλουν τα ζουμιά τους για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε το ούζο και τον την πάπρικα. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά και αποσύρουμε τα θαλασσινά, κρατώντας μόνο το ζουμί τους. Ρίχνουμε το κριθαράκι στο βραστό ζωμό από τα θαλασσινά. Έχουμε βράσει το ζωμό λαχανικών μέσα στον οποίο διαλύουμε το άλειμμα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο κριθαράκι μας, μέχρι να ψηθεί. Στο τελευταίο λεπτό πριν κατεβάσουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε πάλι τα θαλασσινά μας και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με φλοίδες γραβιέρας.

*** Μαγειρεύει η σεφ Εύα Παρεκεντάκη!

https://bit.ly/31viddW